DRUGO ZLATO SA DRUGOG G TURNIRA ZA GRGU

Orion je sa svojim članovima sudjelovao u Ljubljani na G1 turniru Slovenia Open na kojem je nastupilo više od 800 natjecatelja iz 21 zemlje Europe i Izraela. Nastupilo je četvero članova Oriona.  

Naš Grga Dugac (kadet -61kg) i dalje je nezaustavljiv. Nakon osvojenog prvog G turnira Croatia Open-a, Grga osvaja i drugi. I to osvaja pobjedama prekidom u sve tri borbe . Redom je pobjeđivao predstavnike Slovačke, Njemačke i Italije. Grgini nastupi nam daju za pravo da se neskromno nadamo da će Grga nakon kriterijskih turnira zauzeti mjesto u reprezentaciji, te nastupiti na Europskom kadetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Estoniji krajem kolovoza.

Za Niku Jandroković (kadetkinja -41kg) ovaj je turnir bio prilika za prikupljanje iskustva, prvi nastup na G turniru. Nakon dobre borbe, poražena je u prvom kolu protiv predstavnice Njemačke 12:9. 

Nikin brat, Adrijan (junior -63kg) pobjeđuje u prvom kolu predstavnika Italije, dok ga za medalju zaustavlja domaćin, trofejni predstavnik Slovenije. 

Za Ivanu Arelić (seniorka -57kg) ovo je također uvod u svijet seniora te prvi seniorski nastup na G turniru. Odmah u prvom kolu Ivana se suočava sa predstavnicom Italije koja iza sebe ima medalje sa Europskih prvenstava, Svjetskog vojnog prvenstva, brojne medalje sa G turnira i iskustvo nastupa na Grand Prix-evima. Nakon što je Ivana vodila kroz gotovo cijelu borbu, u posljednjoj rundi pred kraj same borbe, protivnica stiže rezultat te nakon izjednačenja (8:8) borba odlazi u dodatnu rundu gdje pobjeđuje borac koji prvi postigne bod (“zlatni bod”). Nakon što ni jedna nije uspjela postići zlatni bod, o pobjednici je odlučivao sustav (više registriranih “dotakanaca” udarne površine kroz borbu) i time je naša Ivana poražena i zaustavljena od daljnjeg natjecanja. 

Protivnica je turnir završila na drugom mjestu pa nas ipak tješi da smo “tu negdje”, a i prkupili smo prve bodove na svjetskoj i olimpijskoj rang listi.

87063899 3018805554836639 8894410188027592704 o

Leave A Comment